Mervi Asp

Paimennusta olen harrastanut säännöllisesti vuodesta 2011 ja tällä hetkellä minulla on neljä aktiivista kisakoiraa Traditional Style puolella. Olen kouluttanut Primal Sense Farmilla syyskuusta 2015 lähtien ja loppuvuodesta 2018 vihdoin toteutui haave omasta tilasta ja omista lampaista Kärkölässä, Usvanummen tilalla.

Omat kisakoirani:

PAIME, PAIM1, PAIM2, PAIM3, FI PVA, SM3, Safe Guardian´s Impossible Bitch "Riesa", jonka kanssa olen yhdessä tutustunut paimennuksen saloihin. Monen monta virhettä on tullut matkan varrella tehtyä ja tulee edelleen, mutta Riesa on onneksi antanut virheeni anteeksi ja yhdessä olemme saavuttaneet paimennusvalion arvon vuonna 2016, kansainvälisen paimennussertifikaatin 2017, sekä SM3 sijoituksen vuonna 2018. Uskon että tällaisia koiria tulee jokaiselle elämässä vastaan vain yksi, jos sitäkään. Se sopii "käteeni" kuin mittatilaustyönä tehty. 

PAIME, PAIM1, PAIM2, PAIM3 Safe Guardian´s Love At First Bite "Pihka", joka on todellinen työmyyrä. Pihka on minulle treeneissä kultaakin kalliimpi apuri, koska se ei luovuta ikinä tiukankaan paikan tullen ja se on välillä hiukan liiankin omatoiminen. Tämä tuottaa hieman haasteita kokeita ajatellen, mutta tärkeämpää on tietenkin koiran toimiminen tosi paikan tullen.
PAIME, PAIM1, PAIM2, PAIM3, FI PVA Safe Guardian´s Out Of Control "Jäynä". Jäynä omaa myös äitinsä Riesan ihailtavan rauhallisen asenteen lampaita kohtaan. Jäynän kanssa saavutin paimennusvalionarvon kesällä 2018 vain neljällä kolmosluokan startilla, neiti pääsi vähän yllättämään.
PAIME, PAIM1, PAIM2, PAIM3 Pikku Tiitiäisen Bianca "Kairo", meidän paimennusporukan juniori, jonka kanssa startattiin koeura kesällä 2017 esikokeen ja ykkösluokan verran ja jatkettiin PAIM2 sekä PAIM3 kesällä 2018. Kairo on todellinen työnarkomaani ja sille on saanut toden teolla opettaa, että paimennuksessa vähemmän on enemmän. 

Lisäksi olen startannut lainakoira No-How Follow Me "Ipan" kanssa PAIM1 verran

Minun ehdoton intohimoni kouluttajana ovat Traditional Style puolen koirakot, koska se puoli on itselleni lähellä sydäntä. Jokainen treeni toteutetaan kuitenkin koirakon tason ja toiveiden mukaisesti. En ole vielä koskaan törmännyt kahteen täysin samanlaiseen koiraan ja siksi koulutustyylikin pitää miettiä jokaiselle koiralle (ja ohjaajalle) sopivaksi, en usko patenttiratkaisuihin "tämä tehdään aina näin". Paimennuskoulutus tapahtuu aina lampaita ja niiden hyvinvointia sekä koiran luontaisia ominaisuuksia kunnioittaen ja vaalien

Tervetuloa treeneihin niin vanhat tutut kuin uudet tuttavuudetkin! 


Usvanummen tila - Mervi Asp - Kärköläntie 524, 03850 Pusula 
 Valkkareiden ja saksalaisen kuvat Emilia Salmijärvi, ellei toisin mainittu.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!